Poradna Olympus OM-D E-M10

Autor: | Vloženo: 19.07.2015 000 10:14 | Témata: Poradna Olympus OM-D E-M10

Jaký objektiv k E-M10?

Dobrý den, chystám se zakoupit fotoaparát Olympus E-M10, ale protože mě velmi limitují finance, nevím si rady, jaký objektiv dokoupit. Kdybych nebyla takto limitována, vezmu pancake objektiv 14-42 EZ (hodil by se mi na lyže, úžasná skladnost), k tomu 40-150mm (nyní mám na zrcadlovce Sigmu 17-70 a často mě rozčiluje nemožnost většího přiblížení) a k tomu určitě světelný objektiv 45mm/f1.8, na který se jen třesu, protože nejraději fotím portréty dětí.. No a teď poraďte, na 3 objektivy prostě nemám.... Buď si můžu koupit tělo v setu s objektivy 14-42 (ale nebude to už pancake) a 40-150, nebo si můžu koupit tělo + ten světelný portrétní 45mm, nebo tělo + pancake 14-42...... Mít zatím, než došetřím na něco dalšího, pouze tu světelnou pětačtyřicítku jako jediný objektiv a používat ho jako univerzální je asi hloupost že? :-( V místnostech budu dlouhá... i když v místnostech fotím naprosto výjmečně... a jak to bude s tímto světelným objektivem za jasného slunečného počasí třeba na pláži (kdy se nedoporučuje fotit, ale občas to prostě dělám tak nějak z dokumentačních důvodů...třeba zrovna nějaká super situace s dětma, super vlny atd. :-)))) ). No a na lyže to bude zas velké, i když lyžovala jsem už i s Canonem 450d + tou výše zmiňovanou Sigmou... Ležím už spoustu dní v recenzích, jak já si jen mám vybrat...konečně jsem vybrala tělo a teď zas taková věda s objektivy :-). Děkuji moc za každou radu!!!!

  • J. Vich

    J. Vich

    19. července 2015 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobry den Martino,

    14-42 pancake nedoporucuji, je sice extremne skladny, ale to je take jedina vyhoda. Kresli o neco hure nez 14-42, ostri stejne rychle, zpomaluje start fotoparatu a ovladani ohniskove vzdalenosti ma elektronicke (coz beru za nevyhodu, sice je to fajn pro video, ale vyrazne horsi pro fotky a s videem na E-M10 diru do sveta stejne neudelate). Na 14-42 je otravne odemykani, ale jinak je to (dle meho) jasne preferovana volba.

    Se 45/1.8 se nemusite bat premiry svetla, E-M10 ma i ISO low (~ 100) a 1/4000 Vam bude stacit i v 99% extremne svetelnych scen. Jinak ale uvazujete spravne, 45 mm, zde 90 mm prepoctenych, je na interiery nepouzitelne. Je to uz dlouhe ohnisko, na potrety vyborne (stejne jako tento objektiv na E-M10 - skvela kombinace na staticke foceni) a na lyze by to bylo take OK, ale chce to kreativitu a nadseni pro vec :).

    Ozvete se mi vzkazem pres Heureku nebo tu nechte mail a mozna bych Vam mohl zcela prakticky pomoci i s temi (tremi) objektivy / kitem E-M10.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • 20. července 2015 - Oficiální zástupce obchodu DVF

    u E-M10 je nyni u vybranych prodejcu Cashback 2700,- - poslete nam na Vas mail - udelame Vam specialni cenovou nabidku a pomuzeme s vyberem....

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Martina

      20. července 2015 - Martina

      Dobrý den, děkuji za nabídku, email [email protected]


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.