Poradna Olympus PEN E-PL6

Autor: | Vloženo: 01.02.2016 000 15:26 | Témata: Poradna Olympus PEN E-PL6

Rozdíl mezi E-PL6 a E-PL5 ?

Je nějaký zásadní rozdíl mezi Olympus E-PL6 s Olympus E-PL5?

  • J. Vich

    J. Vich

    6. února 2016 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobry den. Zadny zasadni rozdil mezi E-PL5 a E-PL-6 neni, pouze par softwarovych funkcnich drobnosti. Hardwarove i obrazovym vystupem zcela identicke modely. Podrobne viz moje recenze obou:

    https://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz...

    https://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne (1)
    • Honza

      7. února 2016 - Honza

      Moc děkuji za odpověď a za zhrnutí rozdílů mezi těmito modely ve Vaší recenzi. Nicméně se teď přikláním k variantě našetřit na dražší SONY A5100,kde jsem zhlédl ukázková videa a kvalita je podle mě neporovnatelná s Olympus..Chtěl bych využívat fotoaparát i jako videokameru...


    • J. Vich

      7. února 2016 - J. Vich

      Ano, bohuzel je to presne tak, jak pisete. Kvalita videa mezi temito modely je opravdu nesrovnatelna. U obou PENu je to zcela stejne - nizky datovy tok + vysoka komprese = neprehlednutelna pixelizace pri jakemkoliv pohybu, odflaknuty processing obrazu. I vetsina modernich kapesnich kompaktu produkuje pouzitelnejsi videa nez tohle, navzdory mensim snimacum, toto je u E-PL5 i 6 opravdu ostuda a pokud hodlate Vas novy fotak pouzivat i jako videokameru, tak E-PL5/6 nekupujte.

      U Sony A5100 je navic i lepsi prubezne doostrovani, ostri presneji a rychleji (stejny snimac jako v A6000) a je to znat i pri videu. Brzy bude v prodeji novy model teto rady (A6300) a oba starsi modely budou zlevnovat - sledujte pomoci Heureky aktualni nabidky nebo si zde nastavte hlidani ceny. Behem Vanoc napriklad byl nejmenovanym velkym prodejcem nabizen A5100 + stabilizovany setovy objektiv 16-50 za bezkonkurencnich 11 500 Kc a s nastupem noveho modelu se podobne akce opet objevi. A5100 je ve vsech podstatnych fotografickych ohledech znatelne lepsi pristroj nez E-PL5/6 (totez plati o A6000 vuci E-M10 I) a budete ve vysledku o dost spokojenejsi. Pouze si pak budete muset dosetrit na teleobjektiv, nebot zadne supervyhodne sety techto AXXXX Sonaku se dvema objektivy, odpovidajici tomu double zoomu setu Olympusu, se nevyskytuji a ani po zlevnenich nebude Sony tak levny jako PENy, Olympus zlevnuje obecne drive a hodne dolu.


    • J. Vich

      7. února 2016 - J. Vich

      A jak se tak divam, zase tak moc cekat ani dosetrovat nemusite, pokud chcete vylozene A5100. Zde je pouze o neco malo drazsi nez E-PL6 kit, aktualne za 12990 Kc v setu s tim 16-50 setakem:

      https://www.heureka.cz...

      Nicmene pokud nespechate, doporucil bych spise si pockat na zlevneni A6000, je to vyrazne pokrocilejsi model, vc. hledacku, lepsiho ovladani, a tak dale.


    • Honza

      7. února 2016 - Honza

      Ještě jednou moc děkuji za odpovědi. Chtěl bych fotoaparát hlavně na léto,tak ještě vydržím jak se pohne cena A6000 :)


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.