Poradna Panasonic Lumix DMC-FZ48

Autor: | Vloženo: 08.09.2012 000 08:06 | Témata: Poradna Panasonic Lumix DMC-FZ48

Vyplati se prejit ze stareho modelu?

Dobry den, mame doma starsi Nikon coolpix P50 a premyslim o vymene - po precteni x recenzi na netu se mi zalibil tento fotak a tak jsem se chtel zeptat, jestli se vymena vyplati a v cem si hlavne polepsime? Poznam jako laik mezi P50 a timto rozdil ve fotkach? Jsem amater, ale chtel bych fotak, kde bych si mohl sam zacit neco zkouset nastavovat a zaroven, aby mohla manzelka fotit na automat. V 80% bude hlavne slouzit na foceni deti a rodiny venku i v interieru - je FZ48 na toto vhodny? Dekuji moc za odpoved

  • rakem

    rakem

    8. září 2012

    Dobrý den
    Foťák mám cca 5 měsíců a nemohu si ho vynachválit. Pokud bych měl porovnat Váš starý a LUMIX - není o čem mluvit, je lepší ve všem (více Mpixelů, několikanásobně větší zoom, krásné fotky-i za horšího osvětlení) nicméně pokud budete skutečně fotit to, co jste zde napsal, asi bych se raději přiklonil k nějakému lepšímu kompaktu, nežli ultrazoomu. Přece jen nebudete na fotky dětí apod. potřebovat např. zoom, což je asi největší předností fotoaparátu. Ale pokud by jste chtěl doopravdy experimentovat a věnovat se trochu více fotografování a nastavovat clony, časy pak ho můžu jedině doporučit. A pro manželku bude automat taky bezproblémový (moje přítelkyně přes něj také fotí).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Ludek

      8. září 2012 - Ludek

      Diky za odpoved.
      Na kompakty jsem taky koukal, ale ve stejne cenove hladine maji i podobne parametry - stejny cip, podobny zoom a ve vetsine pripadu maji i vice megapixelu, takze jsem z toho lehce zmaten.
      Dal by jste mi tip, ktere kompakty ve vysledku v kvalite fotek FZ48 predci?


    • rakem

      9. září 2012 - rakem

      To jsme si nerzuměli....málokterý kompakt ho dle mého názoru předčí. Jen jsem reagoval na to, že jste psal o focení vesměs dětí a rodiny. Z mých zkušeností můžu říct, že téměř nikdy nemáte čas u těchto situací cokoliv nastavovat, navíc má ultrazoom větší rozměry. Bylo to jen doporučení, že já bych si na focení tohoto typu koupil něco menšího-kompaktnějšho. Ale pokud si chcete i s fotgrafováním ,,hrát´´ pak ho můžu doporučit, navíc další výhodou je snadné ovládání. Co se týče levnějšího kompaktu: Samsung WB150F, Panasonic DMC-TZ30....


    • Ludek

      9. září 2012 - Ludek

      Tak urcite nejaky to nastaveni vyzkosim, ale stejne asi prevazne budu fotit na automat a uvidim, jak mi to pujde. Je pravda, ze pri foceni deti clovek asi nic nastavovat nebude a bude fotit na automat. Proste by to mel byt rodinny fotak a vysledkem budou fotky 10x15 do alba, nic vic - co vyfotim to vyvolam, zadna uprava fotek na PC me opravdu nelaka.
      Me jen na te FZ48 laka to zvetseni - deti behaj po zahrade a ze bych za nimi nemusel behat, ale jen si je fotil :)) (a nejen zahrada samozrejme, dovolena atd.).
      Planujem to jako darek tod stromek, takze mam jeste 3 mesice na rozhodovani, ale limit mam max 7tisic a FZ48 uz pod limit klesla, proto se na ni ptam.
      Takze kompakt by jste v teto cenove relaci koupil jen z duvodu rozmeru, nebo maji pred UZ jeste nejake vyhody?


    • rakem

      10. září 2012 - rakem

      Tak já pokud bych fotil na automat, tak bych si ho nekoupil, ale pokud Vám to vyhovuje, tak nemám nic proti :-) zkuste si ho na chvíli půjčit pokud máte třeba známého s podobným fotaparátem (UZ). Jinak u kompaktu asi jinou výhodu nevidím. Myslím, že už jste celkem přesvědčen v jeho koupi, takže jak jsem psal-já ho mohu jen doporučit.


    • Ludek

      10. září 2012 - Ludek

      Ne ne, rozhodnutý určitě nejsem.Pokud se rozhodnu pro UZ, tak určitě Panasonic, ale pořád koumu ty kompakty a čtu recenze, ale jak se znám tak to bude ještě nejmíň 2 měsíce trvat :)
      Nevim proč do těch fotaku cpou kamery - kdyby to radsi jen umelo fotit a bylo to levnejsi. Kameru mame, takze at si vyberu jaky koliv, tak nahravani urcite nevyuziju.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.