Poradna Digitální fotoaparáty


Autor: | Vloženo: 03.03.2013 000 17:35 | Témata: Poradna Digitální fotoaparáty

Výběr digitálního kompaktu

Dobrý den,
rád bych se poradil s výběrěm digitálního kompaktu od Sony. Chtěl jsem nějaký odolnější proti vodě, prachu, pádu na zem, případně mrazu a řešil jsem DSC-TX20 proti novějšímu DSC-TF1 i s ohledem na větší cenový rozdíl, kde novější model DSC-TF1 za takřka za poloviční peníze. Poradíte mi prosím dle jakých parametrů nejlépe vybírat. Jedná se o klasické rodinné použití na sport, dovolenou, oslavy atd.

Předem děkuji M.A.

  • Vojtěch Svoboda

    Vojtěch Svoboda

    4. března 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    V případě odolných kompaktů Vám doporučuji vybrat přístroj nejdříve takový, který bude splňovat Vaše kriteria ohledně odolnosti (výška pádu na zem, hloubka potopení pod vodu) a potom vybírat podle fotografií/videí pořízených konkrétním přístrojem. Ukázky naleznete na našich internetových stránkách www.megapixel.cz či na některé z internetových galerií picasa, flickr, youtube atd. Můžete samozřejmě porovnávat světelnost, rozlišení snímačů, nebo zoom, ale pokud chcete zjistit, co fotí nejlépe, je nejlepší porovnat rovnou fotografie běžných uživatelů. U odolných fotoaparátů obzvláště platí pravidlo, že za více peněz dostanete více i muziky.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Michal Akerman

      7. března 2013 - Michal Akerman

      Mám již cca.8let Sony DSC-T9, ale přijde mi, že fotky již nejsou tak kvalitní jako z některých jiných foťáků. A samozřejmě mne láká možnost voděodolnosti kvůli rodině. Ale nevím zda pak tato odolnost není na úkor ostatních funkcí a jejich kvality. Nebo mi jste schopni poradit, který model a značku těchto odolných foťáků by jste doporučili. Měl jsem možnost vyzkoušet si třeba Sony DSC-WX7, který dělá krásné fotky, ale nená zmíněné odolnosti.

      Předem děkuji za odpověď


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.