Poradna Digitální fotoaparáty


Autor: Anonym | Vloženo: 05.05.2013 000 20:31 | Témata: Poradna Digitální fotoaparáty

Anonym

Jakou zrcadlovku poridit? + objektiv

Zdravim, uz delsi dobu krouzim po netu a prohlizim si ruzne fotografie ruznych lidi a proste chtel bych taky zacit fotit, at uz se jedna o krajinu, ruzny hmyz a nebo akty...

Vim asi ze co jsem ted vyjmenoval je dost siroky rozsah, nicmene bych chtel poradit jaky fotoaprat vybrat a k tomu objektiv.

nebudu nikdy zadny profesional, ale chtel bych proste mit takovy konicek a z nej porizovat kvalitni fotografie.

Cena vcetne vseho max do 20000,-

Diky za rady a jestli jsem nekoho rozesmal stupdnimi dotazy tak se omlouvam :-)

  • Tomáš

    Tomáš

    6. května 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Z klasických např Canon 650D (nebo novou 700D, ale nemám zkušenosti) nebo Nikon D5200. Z bezzrcadlovek např Panasonic G5 (nebo novou G6, ale nemám zkušenosti), nebo Nikon 1 J3 nebo V2.
    Objektiv vám pro začátek rozhodně bude stačit setový, časem asi sám nejlépe poznáte co potřebujete.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      9. května 2013 - Anonymní uživatel

      Dobrý den,
      fotografování je bezesporu velmi zajímavý koníček. A jako u všech ostatních činností u zde platí je že jedna věc je nástroj a druhá věc je, jak umíme ovládat. K tomu, abyste dělal krásné a kvalitní snímky Vám nestačí pořídit si kvaltní přístroj, ani ten nejlepší fotoaparát neudělá pěkný snímek sám od sebe. Pokud chcete fotit pěkné a zajímavé snímky, mimo to že si pořídíte fotoaparát který to dokáže, budete se jej muset naučit používat a doplnit své znalosti aby jste věděl co a jak. Jinak to bohužel nejde.
      Pokud jste nikdy nefotografoval se zrcadlovkou, doporučil bych Vám pro začátek jednoduché modely zrcadlovek jako jsou Canon 1100D nebo Nikon D3100 či D3200, které mají přizpůsobené ovládání pro začátečníky a poskytují dostatečný výkon. (Viz předchozí odovědi).


    • Tomáš

      11. května 2013 - Tomáš

      Ano, vždyť říkám že nejlepší je pořídit pak objektiv dle vlastních zkušeností.

      Jinak nemáte pravdu. např mnou uvedený Panasoniv G5, nebo Canon 650D či Nikon D5200 mají stejně jednoduché ovládání, ale poskytnou mnohem více možností a mají lepší výkon než low end Canon 1100D či Nikon D3x00. Zejména Canon 1100D rozhodně nelze doporučit, pokud tazatel chce do budoucna více zajímat o fotografování, rozhodně nemá smysl kupovat toto plastové tělo plné omezení.


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    6. května 2013

    Dobrý den, na výběr bude poměrně dost modelů. Spíše bych doporučil osobní návštěvu naší prodejny, kde by jsme Vám pomohli vybrat typ zrcadlovky přesně pro Vaše potřeby. Výhodou je možnost vyzkoušet si fotoaparát. Osobně bych doporučil http://www.megapixel.cz...
    plus nějaké příslušenství jako je karta brašna....

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      6. května 2013 - Anonymní uživatel

      V cem by mela byt lepsi / horsi nez D5100 ?
      Dekuji za odpovedi


    • Anonymní uživatel

      7. května 2013 - Anonymní uživatel

      Dobrý den, určitě má vetší rozlišení což může být zajímavé. Můžete díky tomu udělat větší výřez bez tak velké ztráty kvality. Má takzvaného průvodce, který zjednoduší menu fotoaparátu a napoví co vlastně děláte. Tělo je malé a lehké. D5100 nemá průvodce ale na druhou stranu je vybavena efektovými filtry, které jsou také dost zajímavou záležitostí. D5100 je vybavena navíc výklopným LCD což zase pohodlnější fotografování v extrémních podmínkách nebo při natáčení videa. Specifikaci technickou (rozlišení, velikost snímače, stabilizace atd..) najdete na našich stránkách v záložce specifikace produktu.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.