Poradna Sony Alpha SLT-A58

Autor: | Vloženo: 25.03.2014 000 10:46 | Témata: Poradna Sony Alpha SLT-A58

Rozmazané záběry

Velice děkuji za odpověď.Samozřejmě, že mám fotoaparát i objektiv v poloze AF, zaostření jsem nastavila na "široká",ale pokud fotím na automatiku, tak předpokládám, že si foták vše nastaví sám. Fotila jsem i statičtějčí záběr, skupinku lidí stojící na místě a koukající do objektivu...a i ta je rozmazaná. Není máznutí jedním směrem, je to vše rozmazané a nezaostřené. Když namáčknu spoušť, tak mi vždy zezelená jen ten maličkatý čtvereček většinou uprostřed. Ale já potřebuji mít zaostřené i ty další body (je jich celkem 15). S focením na další funkce jako je A, S, M atd...a ruční ostření jsem si prozatím netroufla..jsem začátečník a se zrcadlovkou amatér,ale předpokládala jsem, že když to zvládal můj starý kompakt SONY DSC -w350, tak to zrcadlovna na automatiku bude zvládat také. Takže nevím, kde je chyba. Zkoušela jsem fotit i předměty ležící na polici...a opět rozmazané.

V hledáčku se to jeví jako čisté,ale když to stáhnu do PC, tak jsou fotografie velice rozostřené a rozmazané. Tudíž s nimi nelze dále pracovat, ani je oříznout atd. Nafotila jsem asi 400 fotek a použít se dá tak max 10.

Takže opravdu nevím, kde je chyba, když fotím na automatiku.

  • Gangleri

    Gangleri

    25. března 2014

    Pokud jde o výběr AF bodů máte pravdu-zkoušel jsem přepnout do intel. automatiky a foťák si vybírá sám ze všech ostřících bodů.Při zaostření se rozsvítí (zeleně)všechny aktuálně zaostřené body-tzn. někdy jen ten jeden(ne nutně uprostřed),jindy třeba 4.Výběr ostřících bodů nechávám také u některých (hlavně statičtějších)scén na automatice a mýlí se málokdy(a rozsvěcují se mi dost často i jiné body než ten středový)....
    Pakliže ale máte neostré i předměty na polici,anebo obecněji pokud nejsou ostré ani statické předměty na něž foťák signalizuje zaostření(to je neostrá i krajina na "nekonečno"?!) -a můžete vyloučit rozhýbání (popravdě si ale nedovedu představit že by byl někdo natolik "dřevo" že by v autom. nastavení pohnul 390 fotek ze 400...)nenapapadá mě nic jiného než servis příp. vrácení.......(Napadlla mě i ta tkzv."mrvítka fotek"-kreativní režimy ty ale v inteligentní automatice nejsou.Můžete samozřejmě vyzkoušet reset nastavení ale nějaký rozumný důvod proč by vše nemělo fungovat mě už nenepadá-shodou okolností je Sony DSC W 360 doma taky a ostření A58 je samozřejmě úplně jiná třída).Může jít i o tzv.back nebo front focus(foťák ostří před anebo za požadovanou rovinu)což by se mělo dát jednoduše zjistit,ale A58 nemá stejně možnost toto uživatelsky nastavit takže je to asi jedno.....

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Andrea

      27. března 2014 - Andrea

      Dobrý den....na jednu stranu jsem ráda, že to nebylo rukama,ale na druhou stranu musím čekat až 30 dní na vyřízení reklamace. Fotoaparát jsem nechala odzkoušet v SONY centru a následne i u prodejce...a opravdu se potvrdilo, že objektiv nespolupracuje s tělem fotoaparátu. Někde je závada, snad ji opraví a nebo mi dodají nový objektiv. Každopádně velice děkuji za rady.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.