Poradna Sony Alpha SLT-A58

Autor: | Vloženo: 31.05.2014 000 09:41 | Témata: Poradna Sony Alpha SLT-A58

Sony SLT-A58 nebo DSC-HX 400

Dobrý den,
který z výše uvedených fotoaparátů se více hodí na focení z větší části památek (den i noc) a v menší míře na rychlé záběry dětí a zvířat (rodinné foto).

Děkuji

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    1. června 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Jsou to dva fotoaparáty zcela jiné kategorie, bohužel ani jeden bych ve své kategorii nedoporučil.
    HX400 je obyčejný UZ kompakt s malým snímačem má velkým zoom (který asi nevyužijete) a špatnou světelnost. Pokud by jste chtěl kvalitní UZ, tak bych spíše doporučil Panasonic FZ200, který má sice menší zoom, ale špičkový světelný objektiv (bohužel stále má malý snímač).

    SLT je zase takový hybrid mezi zrcadlovkou a bezzrcadlovkou, a osobně bych se mu vyhnul, je to technologie, které dnes kombinuje nevýhody zrcadlovek i bezzrcadlovek, díky pevnému polopropustnému zrcadlu, má horší citlivost. Tady bych buď doporučil klasickou zrcadlovku, např Canon 650D (pokud vám jde o rychlost), nebo Nikon D5100 (pokud spíše o kvalitu), obojí to sice jsou zastaralé mechanické zrcadlovky, které moc nemají budoucnost, ale díky velkému rozšíření, je zde obrovský výběr dostupných objektivů. Druhou možností jsou modernější bezzrcadlovky, které ve všech hledech jsou srovnatelné nebo lepší (včetně kvality a rychlosti), jako je např Olympus E-PL5, Panasonic G5, Sony NEX6 či Sony A3000, atp.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.