Poradna Nikon 1 J2

Autor: | Vloženo: 18.05.2014 000 16:15 | Témata: Poradna Nikon 1 J2

Nikon nebo Canon

Dobrý den, vybírám fotoaparát a rozhoduji se mezi Canon Powershot sx510 hs a Nikon 1 J2.
Potřebuji ho pouze na makro fotografie.
Děkuji za odpovědi.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    18. května 2014

    Vzhledem k tomu že Nikon 1 se standardním objektivem makro moc nezvládá, a jiný makro objektiv pro tento systém neexistuje, tak Nikon 1 J2 určitě ne. Canon SX510 je pak běžný kompakt (spíše podprůměrný), který ale zvládá makro relativně dobře.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jonáš

      19. května 2014 - Jonáš

      Děkuji za odpověď. Chtěl bych se ještě zeptat jaký by jste mi tedy doporučil (když je canon spíše podprůměrný). Potřeboval bych aby byl tak do 5000 Kč.


    • Anonymní uživatel

      19. května 2014 - Anonymní uživatel

      Neříkám že SX510 nedoporučuji. V ceně do 5tis budou všechny podprůměrné, určitě by se v této ceně dal najít i kvalitnější (ale nevím zda i na makro), ale rozdíly nebudou velké. Záleží na požadavcích, a i tom jak velké makro potřebujete, a co to bude. SX510 umí slušné makro, ale díky malému snímači jen za cenu že objekt prakticky nalepíte na objektiv, což není vždy použitelné (v závislosti co budete fotit), navíc má poměrně velmi špatnou světelnost, takže budete potřebovat velmi dobré osvětlení. SX510 disponuje velkým zoomem, ten pro makro moc nevyužijete.

      Osobně bych si připlatil na tzv prémiové kompakty jako je např Olympus XZ-2 nebo Canon G15, které jsou relativně dostupné (cca od 7tis). Z dražších třeba špičkový Panasonic LX7. Mají o něco větší snímač, což jednak znamená vyšší kvalitu, ale také to, že při stejném zvětšení nemusíte být doslova nalepen na foceném objektu. A hlavně mají kvalitnější objektiv (i když s menším zoomem), a mnohem lepší světelnost.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.